Transdermale opname

Een magnesium tekort aanvullen is niet eenvoudig. De meest gangbare manier lijkt het slikken van magnesiumpillen. We nemen via het maag-darm kanaal echter weinig op. Maximaal 20 procent wordt opgenomen en dan moet het ook nog de juiste vorm magnesium zijn! Een hoge dosering werkt ook niet omdat het bij de meeste mensen diarree veroorzaakt. Onderzoek van de laatste tien jaar toont aan dat magnesium transdermaal (via de huid) snel en effectief opgenomen wordt in de cellen!

Magnesium chloride

Voor transdermale opname gebruiken we magnesium 'vlokken'. Deze vlokken bevatten de meest zuivere en natuurlijke vorm van magnesium chloride. Een zout wat 250 miljoen jaar geleden gevormd is door het indrogen van de Zechsteinzee. De zoutlagen liggen 1600 tot 2000 meter diep onder de grond, waardoor ze in hun pure conditie bewaard gebleven zijn. De chemische samenstelling van het ingedroogd zeewater blijkt hetzelfde te zijn als de samenstelling van ons bloed: dezelfde elementen in bijna dezelfde dosering. Door de overeenkomst met de natuurlijke samenstelling van ons lichaam, is het bijzonder geschikt is voor opname. Cellen herkennen en accepteren de verbinding (magnesiumchloride) direct.

" De meest effectieve manier om een magnesium status te verhogen is via de huid! "


Voor kinderen zijn de voetenbaden een geweldige manier van opname. Het wordt via de huid opgenomen terwijl je met je voeten u in een voetbad (verrijkt met magnesiumzout) zit. Voorlezen met de voeten in een voetenbad vinden ze nog leuk ook! Het magnesiumzout (Zechstein) bevat een hoge concentratie magnesium chloride en heeft een krachtige re-mineraliserende werking. Naast de re-mineraliserende werking brengen de baden een diepe ontspanning. Voor het slapen gaan voorlezen met de voeten in een voetenbad is aangenaam en het heeft een weldadig effect. Kinderen komen tot rust, ontspannen en vallen meestal sneller in slaap.

 

Magnesium Lotion

 

De Zechsal BodyCream zorgt ook voor opname van magnesium via de huid. Deze lotion is geschikt voor een gevoelige huid en daarmee uitermate geschikt voor gebruik bij kinderen. Deze lotion is een combinatie van de verzorgende shea butter en zuivere magnesium (bevat rond de tien procent).
Magnesium Gel en olie worden bij kinderen alleen in verdunde vorm toegepast.

 

 

  06 - 37 44 64 69      CONTACT